Porsche 918 Spyder, het prototype scheurt spectaculaire rondetijden


Het prototype van de Porsche 918 Spyder heeft tijdens tests op de Nürburgring een spectaculaire rondetijd van zeven minuten en veertien seconden laten noteren. Met deze prestatie op het 20,6 kilometer lange circuit geeft de plug-inhybride sportauto ruim een jaar vóór de start van de serieproductie al een indrukwekkend visitekaartje af.

Met de fabelachtig snelle rondetijd overtreft het prototype van de Porsche 918 Spyder alle verwachtingen. Dr. Frank Walliser, projectleider van de 918 Spyder: “Met deze droomtijd van 07:14 minuten levert het prototype van de 918 Spyder al binnen enkele maanden van dynamische tests het overtuigende bewijs dat het concept klopt.”

Slechts één ronde
De rondetijd van de 918 Spyder is een van de beste die ooit met een voor de openbare weg toegelaten auto op normale banden zijn gemeten. Daarbij komt dat het ontwikkelingsteam slechts één ronde de tijd had, waarbij bovendien ook nog eens vanuit stilstand moest worden gestart. De meer dan 585 kW (795 pk) sterke plug-inhybride sportauto was uitgerust met banden van ontwikkelingspartner Michelin. Porsche had de 918 Spyder verder voorzien van het optionele ‘Weissach’-pakket, dat een aantal elementen bevat die de rijdynamiek nog verder verhogen.  1. 1 reactie op “Porsche 918 Spyder, het prototype scheurt spectaculaire rondetijden”

  2. Door Jan op nov 10, 2012 | Reply

    Dat belooft wat op Le Mans in 2014! 😯

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.