Een duurzame Porsche autoverzekering


Een Porsche is de droom van elke jongen. Mocht je dan uiteindelijk zo veel gespaard hebben dat je eindelijk deze prachtige sportwagen kan aanschaffen, is het wel zo verstandig om een goede autoverzekering uit te kiezen. Je wilt natuurlijk absoluut geen onnodige risico’s lopen. Of dit nou geldt voor ongevallen door jezelf of door een ander, het is verstandig om een autoverzekering te kiezen die alles dekt. Er zijn een boel verschillende aanbieders, elk met hun eigen voordelen en premies. Gelukkig zijn er tal van sites waarop je dit prima kan vergelijken.

Een keuze maken uit de verschillende verzekeringen
Het is allereerst verstandig om je goed te oriënteren in de wereld van de autoverzekeringen. Waarschijnlijk heb je naast je sportwagen een normale personenauto en ben je wellicht bekend met de verscheidene verzekeringen. Om het makkelijk te maken hebben we de drie mogelijkheden hier voor je op een rijtje gezet:

• Als eerste is daar de verplichte WA-verzekering. Dit staat voor: Wet aansprakelijkheid motorvoertuigen en is verplicht binnen de gehele Europese Unie. Met deze verzekering ben je in ieder geval verzekerd tegen schade die je een ander berokkent. Mocht je een ongeval veroorzaken, dan hoef je de schade aan de ander of diens voertuig niet te betalen.

• Dan is er de beperkte casco dekking. Dit is een aanvulling op de WA-verzekering en houdt in dat je nu ook verzekerd bent voor je eigen Porsche als er schade ontstaat door allerlei factoren die uiteenlopen van diefstal, heftige weersomstandigheden, brand, verduistering en zelfs voor vervoer van gewonden.

• Bij de beperkte casco dekking ben je dus nog niet verzekert voor schade aan je eigen Porsche mocht je dat zelf hebben veroorzaakt. Een sportauto is altijd net iets sneller op de weg en ondanks dat we natuurlijk willen dat je je wel aan de snelheid houdt, is het af en toe wel lekker om even te scheuren. Een ongeluk zit echter in een klein hoekje en daarom is het verstandig om een All Risk verzekering af te sluiten. Hierbij weet je zeker dat je bij dergelijke ongevallen bestand bent tegen grote schadeposten.
Vergelijk de aanbieders voor de beste premies

Als ware Porsche liefhebbers vinden wij het verstandig om te gaan voor de All Risk verzekering. Je bent hiermee in een klap van alle zorgen af. Dit type is wel de duurste van de drie, maar doordat je een verhoogd risico loopt op ongevallen en diefstal is dit tegelijkertijd ook de meest rendabele optie. Om een goede verzekeraar te vinden kan je altijd kijken op het internet. Een site die er echt uitspringt is Netpolis autoverzekeringen. Je kunt met behulp van hun handige vergelijkingstool direct zien welke polis voor jou het voordeligste is. Mocht je een goede polis hebben gevonden, dan kan Netpolis je direct helpen om een voorlopige offerte aan te vragen bij de desbetreffende verzekeraar.

Als tip is het wellicht ook verstandig om je andere autoverzekeringen eens te checken. Veel aanbieders passen hun polis door de jaren heen nauwelijks aan, dus het zoeken naar lagere premies kan je enorm besparen in je portemonnee.

Heb jij ervaringen met een sportwagen verzekering? Laat het ons weten! We zijn benieuwd naar de voor en nadelen.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.