De 911 ook in 2013 nog steeds de populairste Porsche


Een Porsche is lang niet voor iedereen weggelegd. Het Duitse automerk produceert al sinds 1931 de meeste exclusieve sportmodellen en daar betaal logischerwijs je ook naar. Inmiddels heeft Porsche al een aardige productlijn staan. Dat de Porsche 911 nog steeds een van de meest populaire Porsches is, zal geen verrassing zijn. Het model is het paradepaardje van Porsche en is nog steeds ongekend populair zeker onder de Porsche liefhebbers.

De Porsche 911 kent een rijke geschiedenis en straalt één en al nostalgie uit. Zowel nieuw als occasion is de Porsche geliefd. Het succesnummer van 2013 bij de nieuwe Porsches is de nieuwe Porsche 911 die de heeft de eerste plek overgenomen van de Cayenne. Maar wat zijn nou eigenlijk de populairste Porsches online als occasion? Autoscout24.nl selecteerde voor jou de populairste Porsches.

Minder Porsches verkocht dan vorige jaar
De gehele automarkt leed dit jaar onder de crisis. De autobranche had daardoor een moeilijk jaar, maar de markt lijkt aan het eind van het jaar toch weer iets aan te trekken. De occasionmarkt staat echter niet stil en bleef dit jaar behoorlijk stabiel. Veel consumenten kiezen toch eerder voor een relatief goedkope ‘nieuwe occasion’.

De top 3 populairste Porsche occasions

1. Porsche 911
Het mag geen verrassing zijn, maar de Porsche 911 is dé populairste Porsche als occasion. Met een aandeel van ruim 50% is de 911 ongekend populair. De 911 is dan ook bij uitstek dé Porsche als je het de kenners vraagt. Het model dat in 1963 voor het eerst van de productieband rolde, is sinds die tijd niet meer weg te denken uit de productlijn van Porsche. Leuke anekdote is dat Porsche in eerste instantie dit model de 901 wilde noemen, maar omdat Peugeot alle modelnamen met een ‘0’ in het midden heeft, besloot Porsche de naam 911 te introduceren.

2. Porsche Cayenne
De Porsche Cayenne, bij velen geliefd, maar ook velen zullen het geen Porsche vinden. Tegenwoordig heeft elk gerespecteerd wel een SUV in de productlijn. Om de productiekosten zo laag mogelijk te houden, besloot Porsche samen te werken met Volkswagen. Vandaar dat de SUV’s van Volkswagen en Audi enige gelijkenissen vertoond. Met een aandeel van 14% is de Cayenne een goede tweede. Als nieuw is deze auto een stuk populairder. Een hoge en grote auto met een Robuust uiterlijk. De Porsche liefhebbers moesten er even aan wennen.

3. Porsche Boxster
De Boxster behoort sinds 1996 tot de Porsche familie en was in eerste instantie de opvolger van de in 1953 geproduceerde 550 Spyder. De derde plek van de populairste Porsche occasion is voor de Porsche Boxster toch een behoorlijke verrassing. Met 204 pk en een acceleratie van 0 naar 100 in 5,5 seconden is de Boxster een leuke auto, maar helaas zal hij de 911 nooit kunnen verslaan.

Opvallend
De verkoopverschillen tussen de nieuwe en gebruikte Porsches zijn niet heel groot. Het opvallende verschil zit hem in de Porsche Boxster. De Boxster staat bekend om zijn betrouwbaarheid en is in aanschaf relatief goedkoop. Tijdens de introductie werd er niet al te positief over de Boxster gesproken, maar de als occasion is toch een geliefde auto.

Wij zijn benieuwd op welke Porsche jij zou stemmen!Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.