Continental zomer- en winterbanden goedgekeurd voor nieuwe Porsche Macan

01-Continental-Porsche-Panamera
De ContiSportContact 5 en 5P zijn evenals de ContiWinterContact TS 830 P door Porsche goedgekeurd voor eerste montage op de Macan, de nieuwe compacte SUV van het merk. De banden zijn ook goedgekeurd voor de vierdeurs Panamera. Voor beide Porsche-modellen geldt dat er keuze is uit verschillende maatvoeringen.

De Macan is de nieuwe compacte SUV van Porsche. Hij wordt standaard geleverd met vierwielaandrijving. Porsche heeft om te beginnen de 18- en 21-inch uitvoeringen van de ContiSportContact 5 goedgekeurd voor eerste montage. Deze zomerband is met zijn speciale rubbermengsel perfect toegesneden op de eisen die een sportieve SUV aan banden stelt. De band blinkt uit door een korte remweg onder alle weersomstandigheden, optimale grip en een lange levensduur. De lage rolweerstand draagt bij het beperken van het verbruik. De specifiek voor Porsche bestemde banden zijn te herkennen aan de aanduiding N0 op de wangen. Overigens is niet alleen Porsche onder de indruk van de kwaliteiten van de ContiSportContact 5: de ANWB riep de band in zijn zomerbandentest 2013 uit tot testwinnaar.

Pure sportiviteit
Ook de ContiSportContact 5 P zomerband heeft een goedkeuring voor eerste montage op de Macan gekregen. Deze band legt door zijn eigenschappen de nadruk op sportiviteit. Hij wordt ook individueel afgestemd om aan de specifieke vereisten van de asposities van voor- en achterwielen te voldoen. Het resultaat: een zeer precies weggedrag, grip van topklasse en korte remwegen. Alle uitvoeringen hebben een ZR-snelheidsaanduiding (geschikt voor snelheden boven 240 km/h). Ook de ContiSportContact 5 P-banden voor de Macan (18- en 21 inch) dragen de Porsche-specifieke N0-aanduiding.

Grip op de winter
De ContiWinterContact TS 830 P die speciaal voor krachtige modellen is ontwikkeld, heeft nu ook goedkeuring voor eerste montage op de Porsche Macan. Het gaat hierbij om 18- en 20-inch uitvoeringen, beide uiteraard met de N0-aanduiding. Deze band biedt optimale grip onder winterse omstandigheden en combineert dat met een lange levensduur.

Ook voor de Panamera
Porsche heeft bovenstaande banden ook goedgekeurd voor de vierdeurs Panamera. Voor zowel de ContiSportContact 5/5P en de ContiWinterContact TS 830 gaat het dan om versies in de maten 18,19 en 20 inch. Alle dragen ze de N0-aanduiding. De winterbanden voor de Panamera zijn geschikt voor snelheden tot 240 km/h.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.