Liefde voor Porsche neemt over

as-p

Heb je nog een aantal ton liggen in een oude kluis? Dan besteed je deze misschien graag aan een Porsche. Jouw lokale dealer wrijft in zijn handen en helpt je alsof zijn leven ervan hangt. Of je nu gaat voor een nieuwe Panamera of Cayenne met de juiste looks en specificaties. Alles wat je wilt maakt de dealer met een glimlach in orde.

De liefde voor Porsche gaat ver. Heel ver. Een liefhebber kocht recentelijk een auto via Ebay waarvan je het gaspedaal niet eens kunt indrukken. Het niet operationele voertuig was een kopie van de 919 hybrid. Een zelfde als de winnaar reed in de 24 Uur van Le Mans. Het enige verschil is dat de specificaties op het model van 2014 zijn gebaseerd. Dit was immers de auto die Porsche weer terugbracht naar een koppositie in het autoracen. Een ander detail: het heeft geen schakelbak.

Deze onconventionele voertuigen worden vaker door Porsche gemaakt, vooral om te showen op beurzen en evenementen. Echter een model kopen dat niet rijdt doet bijna niemand. Door middel van een veiling werd deze aangeboden en 54 geïnteresseerden lieten een bod achter. De winnaar bood $106.100. Dit bedrag gaat naar goede doelen voor kansarme en invalide kinderen.

De verzamelaar heeft nu een auto waarmee hij de weg niet op kan, maar wel een bijzonder exemplaar welke een mooie plek bij zijn huis zal krijgen. Overigens kun heb je een sportief ogende Porsche bij Autoscout24 voor zo’n € 50.000 tot € 60.000, denk bijvoorbeeld aan een Panamera. Dit is misschien een betere investering, want hij rijdt en daar is een auto toch voor bedoeld. De kans dat Porsche een werkend prototype verkoopt in de toekomst is overigens klein. Hiermee zou het merk de concurrentie alleen maar op weg helpen.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.