Dan toch; Porsche 911 GT3 R Hybrid

gt3r-hybrid

Na veel discussie of Porsche nou wel of geen hybride sport/raceauto’s ging maken, is hij er dan toch; de Porsche 911 GT3 R Hybrid.

Deze auto is afgeleid van de reguliere Porsche 911 GT3 R, en zal volgende maand gepresenteerd worden in Genève. Michael Macht, Porsche’s nieuwe voorzitter, beloofde dat Porsche zal terugkeren naar Le Mans in 2012… Wellicht dus met deze hybride. Maar eerst zal de GT3 R Hybrid deelnemen aan de 24 uur van de Nurburgring op 15 mei.

gt3r-hybrid

gt3r-hybrid

De 911 GT3 R Hybrid wordt aangedreven door een 4,0 liter 6-cilinder boxermotor die een vermogen levert van 480 pk, maar de voorwielen daarentegen worden aangedreven door een 160 pk sterke elektromotor. Deze elektromotor slaat de remenergie op, zodra er genoeg energie is opgeslagen kan de bestuurder d.m.v. een knop op het stuur het vermogen loslaten. Dit resulteert in een boost van ongeveer 8 seconden. Het is vergelijkbaar met een lachgasinjectie, wat we natuurlijk allemaal kennen uit ‘The Fast and the Furious’, maar in dit geval met elektrisch vermogen.

gt3r-hybrid

gt3r-hybrid

video:
video 2:


  1. 1 reactie op “Dan toch; Porsche 911 GT3 R Hybrid”

  2. Door Barbara op feb 13, 2010 | Reply

    pfff. weer een GT3.. wanneer gaan ze nou eens een nieuwe GT1 bouwen? Daar zit iedereen op te wachten!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.