Porsche Intelligent Performance zeer indrukwekkend

gt3rhybrid

Dit weekend reed de Porsche 911 GT3 R Hybrid mee in de achtste ronde van de ALMS, American Le Mans Series. Deze werd verreden op het circuit van Laguna Seca. Wat de 911 GT3 R Hybrid daar liet zien, wekte zeer veel indruk. Niet alleen wist deze hybride 911 alle andere GT auto’s te verslaan en de snelste race-ronde uit zijn klasse te rijden, ook kon de auto de zes uur durende race met twee pitsstops minder voltooien dan de directe concurrenten uit de GT-klasse. Daar waar de andere snelle GT’s vijf pitsstops nodig hadden, had de 911 GT3 R Hybrid er aan drie genoeg. Het bewijs dat de Porsche Intelligent Performance succesvol is.

Het was puur een demonstratie van de kennis van Porsche Intelligent Performance, want de 911 GT3 R Hybrid mocht niet meestrijden voor de punten. Dit komt doordat het reglement van de ALMS de hybride auto nog niet toestaat. Mede hierdoor mocht de auto ook niet meedoen met de kwalificatie, waardoor er van achteraan werd gestart. Het uiteindelijk behaalde resultaat wordt daarmee nog indrukwekkender, want in een paar ronden wist de hybride 911 zich door het veld naar de koppositie te rijden. De ervaring die met deze race werd opgedaan, zal waarschijnlijk wel weer bijdragen aan de ontwikkeling van de toekomstige Le Mans-racer van Porsche.

Daarnaast had Porsche helemaal een goed race-weekend op Laguna Seca, want in de GT-klasse werd de officiële overwinning ook door een Porsche behaald. De 911 GT3 RSR van Flying Lizard Motorsport wist in de laatste ronde de leiding te pakken en behaalde hiermee het derde achtereenvolgende jaar de overwinning in de GT-klasse op dit circuit. Helaas is de overwinning voor het rijderskampioenschap al bepaald, maar Porsche kan nog wel de constructeurstitel binnenhalen.

Jeroen Bleekemolen verloor in de laatste ronde van de race de koppositie in de GTC-klasse en moest genoegen nemen met de tweede plaats op het podium. Hij reed deze race samen met Tim Pappas en Sebastiaan Bleekemolen. Tim Pappas heeft de leiding in het tussenklassement 21 punten voorsprong. Er is nog een race te rijden op Petit Le Mans en de overwinning levert 30 punten op. Het kan dus nog spannend worden. Deze laatste race zal verreden worden op 1 oktober en is 1000 mijlen lang of de maximale tijdsduur van 10 uur.



Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.