Nieuwe RS-Spyder x Carrera GT preview!

porsche_rs_spyder_preview_main_630-0529.jpg

Zelfs vijf jaar na de productie leeft de Porsche Carrera nog steeds voort bij de meeste Porschisten als een brute Sunday-driver. Onlangs braken de geruchten los dat er een opvolger zit aan de komen die op basis zal zijn van de RS Spyder. De RS Spyder is de American Le Mans Series auto die o.a. ook in bezit is van van Merkensteijn.

Met ongeveer 500 pk uit de 3.4 l V8 en een gewicht van slechts 775 kg is de LMP2-Klasse RS Spyder meerdere keren eerste geworden. De RS Spyder heeft o.a. gewonnen in de 12 uur van Sebring en de 24 uur van Le Mans. En dat is niet gemakkelijk…

De auto zal dus op de basis van de RS Spyder komen, maar gewichtstoename is niet te voorkomen. Als zo’n auto op straat komt, moeten er nou eenmaal wat dingen aan veranderd worden, om hem in elk land straatlegaal te krijgen. Ook zal de motor misschien iets geknepen worden.

Als de RS Spyder GT komt zal deze waarschijnlijk 400 pk krijgen op een gewicht van 1000 kg. Daarmee heeft hij dan dezelfde pk/gewichtsverhouding als de Carrera GT, maar uiteindelijk hoger presteren door het lichtere gewicht. Die motor zal dan uiteindelijk ook in de race-versie komen.

Het koolstofvezel chassis en carrosserie uit de race-versie zullen ook iets aangepast worden, zodat er ook gereden kan worden op erg hobbelige straten. Ook moet hiervoor de cock-pit versoepeld worden. Er zullen 2 zitplaatsen in komen en de auto zal dus dezelfde lay-out hebben als de Carrera GT. Eerlijk gezegd mag ik hem wel… laat maar komen!

 

bron: autoblog.it


 1. 3 reacties op “Nieuwe RS-Spyder x Carrera GT preview!”

 2. Door Coubie74 op mei 30, 2009 | Reply

  Zeker weten; laat inderdaad maar komen 😈

 3. Door Barbara op mei 30, 2009 | Reply

  waar komt deze photoshop vandaan?

  Ziet er in ieder geval wel lekker uit; koplampen van de Panamera, grootte van de Boxster en lekker open als een Boxster, neusje van de Turbo en GT2. 🙂

 4. Door Coubie74 op mei 31, 2009 | Reply

  @ Barbara

  Als bron staat vermeld http://www.autoblog.it, maar op de photoshop staat http://www.motorauthority.com en daar werd ook naar doorverwezen op de italiaanse site.
  Dit is het artikel:
  http://www.motorauthority.com/report-porsche-considering-road-going-rs-spyder.html
  Ik vond er ook het volgende artikel met een shop over de Panamera Cabrio:
  http://www.motorauthority.com/porsche-planning-panamera-cabrio.html
  😉

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.