10 vragen aan… Edwin en zijn Boxster S

edwin-boxster.jpg

Volgens de collega’s van Edwin Vervaet is het altijd te zien wanneer hij met de Porsche naar ‘de zaak’ komt, dan komt hij namelijk altijd zingend binnen met een hele grote glimlach van oor tot oor op zijn gezicht.

De IT Consultant uit Langsingerland houdt van het open rijden, daarnaast is hij uiteraard groot liefhebber van Porsche. Dan is een fraaie Boxster S de uitkomst volgens Edwin.
Welk model Porsche heeft u en waarom juist dit model?

Ik heb een Boxster 3.2S. Open rijden is voor mij dubbel genieten. De Boxster is comfortabel, een echte 2-zitter en door de middenmoter heeft zij een optimale wegligging. De motor ligt 30 cm. achter je hart. Dit model wordt erg ondergewaardeerd zei mijn monteur toen ik hem laatst ophaalde bij de garage, en daar kan ik mij volledig in vinden.

Is het uw eerste Porsche?

Ja, het is mijn eerste. Ik liep tijdens de pauses op mijn werk regelmatig langs Cabrioland in Den haag en werd steeds enthousiaster over dit model. Ik heb zo’n drie maanden gezocht totdat ik deze tegenkwam. Veel vrienden zeiden; ‘zeker midlife crisis’, toen ik haar kocht. ‘Ja’ was mijn antwoord, maar ik doe er tenminste wat mee.

edwin-boxster2.jpg

Waar komt de liefde voor Porsche vandaan?

Vroeger wel altijd een groot ontzag gehad voor Porsche. Ben altijd een liefhebber van auto’s en de autosport geweest. Pas op het moment toen ik het ook echt kon betalen ben ik tot aanschaf over gegaan. Ik lees vaak op het forum berichten als; “wat vinden jullie van deze 996 met 230.000 km op de teller voor 25K?” Dan denk ik altijd; begin er niet aan. Zo’n auto kost 5K per jaar aan onderhoud en je bent niet bereid om er echt wat geld voor uit te trekken.

Gebruikt u uw Porsche dagelijks?

Ik ben een echte mooi-weer rijder. Als het zonnetje schijnt ga ik er mee naar de zaak. Één keer per maand doe ik aan een Porsche evenement mee. Onlangs heb ik voor de tweede keer de sprint wedstrijd met Porsche’s, Corvettes & Ferrari’s georganiseerd. Binnenkort ga ik met 30 Porsches naar Stuttgart, waar wij het Porsche museum gaan bezoeken. Dat zijn de uitjes waar ik echt naar uitkijk.

edwin-boxster3.jpg

Heeft uw naast de Porsche nog andere auto’s?

Ik heb nog een leaseauto. Dat is een Peugeot 407 diesel. Die noem ik altijd mijn Lease P. Het is een heerlijke auto voor lange afstanden. Ik rijd 40.000 per jaar en met vakantie lekker touren door Europa. Dan rijd ik makkelijk 5 tot 7000 km in 2 – 3 weken tijd. Met de Porsche rijd ik zo’n 8000 km per jaar.

Wat is uw persoonlijke Porsche top 3?

1) Porsche Carrera GT
2) Porsche 997 GT3 RS
3) Porsche 997 Turbo/4S Cabrio

edwin-boxster4.jpg

Wat is het gekste wat u met of in de Porsche heeft gedaan?

Het leukst is om in Duitsland heel hard te rijden. Ik heb erg genoten van de 1001 kurven tocht bij de Moesel. Over de drie baans A3 richting Koblenz met 270 km/h en met 30 Porsches de hele dag sturen in de Eiffel.

Gebruikt u de Porsche waarvoor hij eigenlijk bedoeld is?

Ja ik gebruik hem waarvoor hij bedoeld is. Lekker rustig open rijden bij mooi weer, lekker hard rijden in Duitsland, af en toe het circuit op en een keer per maand meedoen aan een tourtocht. De 11 stedentocht, Dinslaken, Waterland route en de Tunnelrun zijn tochten waar ik graag aan mee doe.

edwin-boxster5.jpg

Heeft u nog modificaties aan uw Porsche?

Ik heb er een sportuitlaat, sport luchtfilter en aluminimum race pendalen op laten zetten. Zo veel mogelijk origineel Porsche. Het geluid klinkt nu een stuk beter, verder zorg ik ervoor dat zij helemaal tiptop is.

Porsche rijder voor het leven?

Porsche liefhebber voor het leven. Het leven is betrekkelijk. Lange termijn plannen maken, daar doe ik niet aan en zolang ik het kan betalen blijf ik Porsche rijden. Op mijn verlanglijst staat een 997 4S Cabrio PDK, maar voorlopig ben ik dik tevreden met wat ik heb.

edwin-boxster6.jpg

Edwin vanaf 5.20 min in actie!

 Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.