Porsche Panamera Cabriolet?

panamera-cabrio-shop.jpg

Autofabrikanten houden ervan zoveel mogelijk auto’s te bouwen op één platform. Dit voorkomt extra ontwikkelingskosten voor weer een extra chassis. Ook risico’s worden verspreid als er meerdere auto’s op één platform worden gemaakt. Met name kleine autobedrijven met beperkte productievolumes en budgetten maken hier gebruik van. Porsche doet dit echter ook, in dit geval op basis van de Panamera.

Volgens Porsche’s R & D-chef Wolfgang Dürheimer biedt het Panamera platform genoeg mogelijkheden voor uitbreiding van het assortiment. Dürheimer vertelde dit in een interview met Auto motor und Sport, waar hij ook vermeld dat vanwege zijn omvang de Panamera Cabrio maar 2 deuren zal krijgen voor maximale stijfheid. Bovendien bevestigd Dürheimer dat de Panamera Cabrio een soft-top klapdak krijgt en geen stalen klapdak, omdat Porsche dit wil op alle modellen. De foto voldoet aan al deze details en laat ongeveer zien hoe deze Panamera Cabrio er uit zal komen te zien.

Dürheimer ontkent alles over een opvolger van de 928, maar uit eerdere verslagen en interviews blijkt dat ze toch wel degelijk met zo’n auto bezig zijn. Dit zal volgens de bronnen een aal-out-performance model worden, en geen comfortabele tourer!

Zowel de nieuwe Cabrio als de Coupé zullen naar verwachting de 2+2 formatie van zitplaatsen krijgen. Ook zullen de motoren uit de Panamera ook de motoren zijn van de Cabrio en de Coupé. Dit zijn de V8’en en de aankomende V6. De aankomende Hybride zal echter alleen voor de gewone Panamera zijn.

Porsche heeft de Coupé en de Cabrio nog niet officieel bevestigd, maar na het interview met Dürheimer verwachten wij dat deze auto’s nu al in ontwikkeling zijn. Ze zullen mischien volgend jaar, en anders over 2 jaar op de markt komen. Ben benieuwd…

bron: motorauthority


 1. 3 reacties op “Porsche Panamera Cabriolet?”

 2. Door Coubie74 op jun 1, 2009 | Reply

  Hé, ze hebben ook mijn link gezien bij het artikel over “nieuwe RS Spyder x Carrera GT preview”: http://www.porsche-blog.nl/?p=1595#comments
  😉

 3. Door Coubie74 op jun 1, 2009 | Reply

  PS: is er interesse als we tips zoals deze doormailen ?

 4. Door admin op jun 1, 2009 | Reply

  Ja Coubie74 dat kan, hartstikke leuk.
  tips@porsche-blog.nl

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.