Column: The Final Lap

lydia.jpgDe laatste ronde… Zonder dat je het je beseft heb je er in je leven vast al een aantal gehad. Bijvoorbeeld die laatste kilometers in je geliefde Porsche voordat je die verkocht. Immers, ook al koop je een andere, het blijft een beetje afscheid nemen.

Er is één Final Lap die ik mee maakte, welke ik me in het bijzonder herinner. Een aantal  jaren geleden heb ik mijn race-licentie gehaald op Zandvoort. Op de examendag regende het niet, het góót!  Het eerste onderdeel was het theoretische examen. Het was zo ingepland dat nà het theoretische deel er minimaal een half uur tijd moest zitten voordat je praktijk examen moest doen zodat je tijd had om je voor te bereiden en in de auto te stappen. Doordat er door de regen zoveel ongelukken gebeurd waren, werd het schema omgegooid. Wat ik uiteraard niet wist. Nadat ik hoorde dat ik geslaagd was, kwam ik helemaal vrolijk uit het theorielokaal lopen. Ik keek raar op toen ik een aantal mannen zag gebaren. Ik moest direct gaan rijden, de groep stond al te wachten. Toen ik bij mijn Porsche stond duwde iemand mijn helm op mijn hoofd en een ander deed mijn gordel om. De deur werd dicht gegooid en rijden maar. Mensen, wat regende het. Bij de laatste ronde die ik moest rijden vloog ik een bocht uit. En niet zo’n klein beetje ook. Ik maakte een 360¤ door het gras; de pollen lagen over de Porsche. En natuurlijk precies bij de controlepost waar Huub Vermeulen stond. Even ademhalen, goed in de spiegels kijken en weer rijden. Bij de pits werd mij duidelijk gemaakt dat ik een extra rondje moest. Om te laten zien dat ik niet bang geworden was, heb ik met zweet in mijn handjes zo hard mogelijk gereden op dat natte circuit. Dat was een erg spannende, doch succesvolle Final Lap!

En inmiddels ben ik bij weer een Final Lap aangekomen. Namelijk mijn Final Lap als columniste van Porsche-Blog. Dat is niet omdat ik het niet meer leuk vind om voor Porsche-Blog een tweewekelijkse column te schrijven, nee in tegendeel.  Ik heb er erg veel plezier in gehad.  Ik heb het echter zo druk gekregen in mijn baan, dat ik te weinig tijd heb om research te kunnen doen en een pakkend stuk te kunnen schrijven. Het kwam regelmatig voor dat ik tegen middernacht nog aan de column moest beginnen. En dat komt de kwaliteit niet ten goede. Wellicht zal ik later af en toe hier nog wel eens verschijnen met een column, maar dat zal incidenteel zijn. 1. 8 reacties op “Column: The Final Lap”

 2. Door Paul Broere op jul 8, 2009 | Reply

  Beste Lydia,

  zoals je weet ik heb je colums altijd met veel plezier gelezen, zo ook deze… ook al is het jammer dat het nu wat rustiger zal worden vanaf jouw kant.
  maar idd… mocht je na je werk nog tijd over hebben, ga dan eerst maar genieten van je kinderen… eventueel 1 van je Porschs… en als je dan nog tijd over hebt horen we graag nog eens iets van je!!

  groeten,

  Paul Broere

 3. Door Tjoop op jul 8, 2009 | Reply

  Jammer Lydia, heb je columns altijd met veel plezier gelezen. Hopelijk zien we je nog eens terug op ’t blog!

 4. Door Harko op jul 8, 2009 | Reply

  Ik keek altijd uit naar je columns. Zal ze missen; sterkte met je nieuwe baan.
  Hopelijk nog eens tot ziens op het blog.

 5. Door Lydia op jul 9, 2009 | Reply

  Leuke lezers en gewaardeerde Porsche liefhebbers, ik ga op de pedalen :mrgreen: met mijn zakelijke bezigheden. Ik zal jullie ongetwijfeld nog weer tegenkomen, want Porsche is tenslotte onze gezamenlijke passie! Hartelijk dank voor het lezen van mijn columns en de leuke reacties. Tot een volgende keer!

 6. Door Eri(c)k op jul 11, 2009 | Reply

  😯 Dat gaat toch niet zomaar !!!!! 😯

  Was juist steeds het leukste op deze site….
  Jammer toch dat je werk zoveel vrije tijd opslokt…. 😆

  In ieder geval bedankt voor de geschreven collums.
  (Dacht dat dit ook wel appeltje eitje was. 😉 )

  Eri(c)k

 7. Door jeroenoop op jul 12, 2009 | Reply

  Jammer , vond het erg leuk om je verhalen te lezen .

 8. Door Jurgen op jul 12, 2009 | Reply

  Final Laps zijn op het moment van doen of beslissen altijd moeilijk en pas later sta je er weer helemaal achter wat je toen gedaan hebt.

  Je hebt leuke stukken geschreven, maar ik heb begrip voor het feit dat je afwegingen moet maken in wat je wel kan en niet kan binnen de 24 uur die een dag lang is!

 9. Door tina op aug 5, 2009 | Reply

  hello, hier uit de achterhoek, leuk verhaal, dat over dat mannen vinden dat vrouwen niet in een porsche horen, en helaas maar al te waar. heb zelf ook een 911 carrera 4 (wel een oude ! )maar zelf betaald en niet van de bank. lid worden van p.club wil ik ook niet want meeste mannen willen niet eens hun hand op steken als je ze tegen komt ha ha zielig hoor ! plus ik ben maar een gewone arbeider. zou dolgraag eens met een groepje willen rondtoeren, is er misschien iemand die dat ook wil of zo’n groep weet, please laat weten, make my day

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.