Fiscale gevolgen dreigen VW – Porsche deal

porsche-vw-logosHet Porsche en Volkswagen verhaal heeft een nieuwe wending gekregen als we De Sueddeutsche Zeitung krant, die wordt uitgegeven in München, moeten geloven. Deze zegt dat er een belastingaanslag van € 3 miljard zou worden toegevoegd aan de VW / Porsche transactie.

Temidden van die onzekerheid is een andere bewering dat Porsche de schulden, momenteel € 14 miljard, zou kunnen verminderen door CEO Wendelin Wiedeking te ontslaan en de fusie met VW aan te gaan. De bewering zou afkomstig zijn van aandeelhouder Ferdinand Piech.

Een ander gerucht gaat dat Wiedeking reeds zelf € 100 miljoen ontslagvergoeding onderhandeld heeft en dat zijn opvolger is gevonden. Porsche woordvoerders ontkennen alles.

Zoals het er nu voorstaat hebben de families donderdag een vergadering waarvan bronnen zeggen dat er een deal zal worden gesloten, Volkswagen AG zou € 8 miljard betalen voor Porsche AG. Tegelijkertijd is Porsche een eventuele samenwerking aan het bespreken met de overheid van Qatar.

bron: worldcarfans


  1. 1 reactie op “Fiscale gevolgen dreigen VW – Porsche deal”

  2. Door Barbara op jul 23, 2009 | Reply

    op Bild staat nu dus ook wiedeking opstapt en dat de deal met qatar doorgaat. VW heeft dus nu Porsche over genomen – goodby porsche 😥

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.