Wiedeking en Härter per direct opgestapt

wiedeking-harter

Topman Wendelin Wiedeking en de financiële man Holger Härter van de Duitse sportwagenfabrikant Porsche zijn met onmiddellijke ingang opgestapt, zo is donderdag bekendgemaakt. Duitse media speculeren erop dat een overname door de Volkswagen Groep nu nabij is.

De twee topmannen zijn de eerste prominente slachtoffers van de maandenlange overnamestrijd tussen Porsche en VW. Wiedeking zal bij Porsche opgevolgd worden door Michael Macht. Wiedeking krijgt 50 miljoen euro mee, Härter 12,5 miljoen euro.

Volgens Porsche levert het vertrek van het duo een ‘belangrijke bijdrage aan het oplossen van de situatie”. Wiedeking wordt verantwoordelijk gehouden voor de mislukte poging om Volkswagen over te nemen. Daarbij stak Porsche zich te diep in de schulden.

De rollen zijn nu omgedraaid. Volgens de Süddeutsche Zeitung, die zich baseert op anonieme bronnen rond Porsche, is het inmiddels ‘duidelijk dat VW de sportwagenbouwer overneemt’. Eerder werd bekend dat daarbij mogelijk een investering van de staat Qatar bij komt kijken. (fd)  1. 2 Trackback(s)

  2. jul 23, 2009: Porsche-Blog.nl » Blog Archive » Overname Porsche door VW nu heel dichtbij
  3. aug 13, 2009: Porsche-Blog.nl » Blog Archive » VW integreert Porsche

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.