Video: Porsche Panamera S Hybrid review

panahybrid-review

Het Engelse AutoExpress test de meest milieu-vriendelijke Panamera, de Panamera S Hybrid. Deze grote Gran Turismo is zo ontzettend zuinig dat zelfs een Kia Venga 1.6 met automaat het slechter doet.

Zonder in te leveren op sportiviteit levert de Panamera S Hybrid een vermogen van 380 pk en in het gunstigste geval een verbruik van slechts 6,8 l/100 km met een CO2-uitstoot van 159 g/km. Hierdoor wordt hij, als eerste Porsche-model ooit, beloond met het groene energielabel A.

De aandrijving van de Panamera S Hybrid wordt verzorgd door dezelfde aandrijflijn die zich al bewezen heeft in de Cayenne S Hybrid. De primaire aandrijving komt van een drieliter V6 met 333 pk en deze wordt ondersteund door een 47 pk elektromotor. Samen goed voor een topvermogen van 380 pk. Hij accelereert in 6,0 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u en heeft een topsnelheid van 270 km/u. Op alleen elektrische aandrijving bedraagt de actieradius ongeveer twee kilometer en daarbij kan een snelheid tot 85 km/u gereden worden, afhankelijk van de situatie.

video:


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.