Porsche-dealers gaan sportieve uitdaging aan

Zowel op nationaal als op internationaal niveau is het autosportseizoen inmiddels alweer in volle gang. Dat betekent, dat er nagenoeg ieder weekend wel ergens met Porsches wordt geracet, want bij vrijwel geen enkel ander merk maakt de autosport zozeer deel uit van het DNA als bij Porsche. Daarbij is de autosport geen doel op zich: de zware beproevingen in de racerij leveren voor Porsche waardevolle gegevens op die ook weer worden gebruikt bij toekomstige ontwikkelingen voor de serieproductie. ‘Porsche Intelligent Performance’ is wat dat betreft bepaald geen loze kreet, maar een doelstelling die wordt gevuld door innovatieve technologieën. Ook voor een aantal Porsche-dealers is de autosport een ideaal platform om zich te profileren.

Zo is Paul van Splunteren, eigenaar van Porsche Centrum Eindhoven en het binnenkort te openen Porsche Service Centrum Limburg, al vele jaren lang zelf als coureur actief. Uiteraard met een Porsche – noblesse oblige. Afgelopen weekend is voor hem het raceseizoen gestart in het FIA Europees GT3-kampioenschap, waarin Van Splunteren met het Belgische team Prospeed Competition vorig jaar de kampioenstitel bij de teams behaalde. Dit jaar verdedigt hij met hetzelfde team de titel, maar hij rijdt wel met een andere teamgenoot, de jonge Belgische coureur Maxime Soulet. Het seizoen in het FIA Europees GT3-kampioenschap omvat zes weekeinden met elk twee races van een uur. Op 15 en 16 oktober is het kampioenschap te gast op Circuit Park Zandvoort voor de afsluiting van het seizoen.

Porsche Centrum Eindhoven en de daaraan gelieerde autosportdivisie GT3.NL zijn ook de stuwende kracht achter het Team HTC Porsche Eindhoven, waarvoor regerend kampioen Phil Bastiaans en oud-Le Mans-winnaar Jan Lammers dit seizoen uitkomen in het HTC Dutch GT4 Championship, de eredivisie van de Nederlandse autosport. In de afgelopen twee seizoenen werd de kampioenstitel in deze prestigieuze serie telkens door een Porsche-team gewonnen. “Phil Bastiaans werd vorig jaar kampioen en met Jan Lammers hebben we voor dit seizoen een prominente rijder voor ons team weten te strikken”, zegt Paul van Splunteren.

In de Dutch Supercar Challenge, een populair kampioenschap met tal van indrukwekkende GT- en sportwagens, is het team Lammertink Racing actief. Deze renstal is verbonden aan het Porsche Service Centrum Twente en kan eveneens bogen op een lange staat van dienst in de racerij. Edwin Lammertink en zijn team doen vrij veel ontwikkelingswerk met Porsches voor de autosport. Zo werd voor dit seizoen een indrukwekkende Porsche 911 GT2 RSR gebouwd, een uitvoering met biturbomotor en een vermogen van niet minder dan 700 pk. De auto wordt in de Dutch Supercar Challenge bestuurd door Nol Kohler en Jan Storm. “Ook bij Porsche Motorsport volgen ze onze ontwikkelingen met belangstelling”, zegt Edwin Lammertink, die ook voor een Duitse rijder een Porsche aan de start brengt. De verrichtingen van Lammertink Racing zijn vrijwel iedere week op zondag – gedurende het raceseizoen – op SBS6 te volgen rond de klok van twaalf uur.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.