Nederlanders niet vooraan tijdens kwalificatie PCWC

25juni-siedler

Tijdens de kwalificatie vandaag voor de Porsche Carrera World Cup op de Nurburgring Nordschleife hebben de Nederlanders geen goede startposities weten te bemachtigen. Patrick Huisman is met een 14e startplaats de eerste Nederlander, meteen gevolgd door Jeroen Bleekemolen. Jaap van Lagen deed ruim 10 seconden langer over een rondje dan de polesitter en behaalde daarmee een 23e plaats. Sebastiaan Bleekemolen zal de race vanaf de 30e positie beginnen.

De pole werd behaald door de Oostenrijker Norbert Siedler. Hij deed 8:35,809 over zijn snelste ronde, wat goed is voor een gemiddelde snelheid van ruim 177 km/u. Het was een lastige kwalificatie, die begon op een natte baan door een flinke regenbui. Naarmate de 60 minuten durende kwalificatie vorderde, droogde de baan steeds meer op en werden de rondetijden sneller. Veel rijders waren nog niet bekend met deze legendarische baan en er waren daardoor veel gele vlagsituaties, omdat er telkens wel een coureur van de baan af raakte. Er was een flink ongeluk voor de Brit Euan Hankey. Hij sloeg met zijn Porsche meerdere malen over de kop bij Aremberg. Hierdoor is het vrijwel zeker dat hij zaterdag niet aan de start van de race zal verschijnen.

Door de onervarenheid op deze baan en de wisselende weersomstandigheden kan het morgen wel eens een zeer spannende race gaan worden.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.