Negende startpositie voor hybride Porsche-racer

25juni-gt3r

Naast de kwalificatie voor de Porsche Carrera World Cup op de Nurburgring Nordschleife, was er vandaag op hetzelfde circuit de kwalificatie voor de 24 uurs race. De eerste Porsche, de 911 GT3 R van het Manthey-team, heeft zich daar op een achtste positie weten te plaatsen, vlak voor de 911 GT3 R Hybrid. De Porsche met de Nederlander Patrick Huisman mee rijdt, zal van de 37e plaats starten in het veld van 198 deelnemers.

Het zal spannend worden of Porsche opnieuw een succes zal kunnen behalen tijdens deze race en misschien wel geschiedenis kan gaan schrijven, mocht dit lukken met de 911 GT3 R Hybrid. Het zal onder andere afhangen of de 911 GT3 R Hybrid inderdaad veel efficiënter per ronde zal zijn dan alle andere race-wagens en hierdoor minder zal hoeven stoppen voor de pitstops.

Daarnaast blijft het een lange afstandsrace, waarbij mechanische pech, weersomstandigheden of achterblijvers mede de resultaten bepalen. Het antwoord zullen we op zondag weten.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.