Laat je Porsche zelfstandig rijden met ACC InnoDrive

acc-innodrive

Porsche werkt momenteel aan een eigen variant van cruise control genaamd ‘Porsche ACC InnoDrive’. Het komt er eigenlijk op neer dat dit systeem de auto vrijwel geheel zelfstandig laat rijden.

ACC InnoDrive gaat verder dan de systemen die de al kennen van bijvoorbeeld Mercedes en BMW, waarbij de auto de afstand berekend t.o.v. de voorganger en door middel van remingrepen en acceleraties diezelfde afstand blijft houden. Dankzij ACC InnoDrive kent jouw Porsche de exacte route en afhankelijk van de weg versnelt en vertraagd hij uit zichzelf. Daarnaast schakelt de auto ook zelf naar een hogere of lagere versnelling.

Porsche benadrukt dat dit systeem puur een hulpmiddel is voor de bestuurder. Ook zegt Porsche dat het brandstofverbruik aanzienlijk afneemt met dit nieuwe systeem. Dit omdat de auto volledig zelf bepaald wanneer deze opschakeld, welke versnelling het beste is voor welk type weg en welke versnelling het meest gunstig is bij de gereden snelheid. Op een afstand van 100 kilometer wist een Porsche met ACC bijna 2 liter brandstof te besparen.

Of we dit systeem in Porsches als de 911, Boxster en Cayman kunnen verwachten lijkt ons van niet. Maar in modellen als de Panamera en de Cayenne zal dit systeem het beste tot zijn recht komen. Verwacht wordt dat ACC InnoDrive in 2013 als optie aangeboden kan worden.

acc-innodrive
acc-innodrive
acc-innodriveJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.