Porsche 550: meer nieuwe informatie

2014-p550

Porsche’s aankomende baby-Boxster, de nieuwe 550, verschijnt in 2014. Ondanks dat we nog even moeten wachten lekt er steeds meer informatie uit over dit model.

De 550 zal hetzelfde onderstel krijgen als de Volkswagen Bluesport concept, ook een kleine roadster. We wisten al dat de 550 een kleine viercilinder motor gaat krijgen met een inhoud van 1,6 liter. Of deze uit het rek bij VW wordt getrokken is niet duidelijk, maar die kans is wel zeer groot. Porsche is daarnaast ook bezig met het ontwikkelen van eigen viercilinder motoren, maar deze zullen volgens de geruchten in de toekomst alleen te vinden zijn in de nieuwe Boxster en Cayman modellen. Het blokje krijgt een turbo mee die het vermogen rond de 200 pk laat uitkomen. Achterwielaandrijving met een manuele 6-versnellingsbak is standaard, en Porsche’s PDK-bak met dubbele koppeling zal een optie zijn.

Er zijn nog geen exacte prestatiecijfers bekend, maar met een gewicht van zo’n 1.200 kg zal Porsche’s nieuwe roadster de sprint van 0 naar 100 km/u in ongeveer 6 seconden kunnen afleggen, met een topsnelheid van 240 km/u. Ook zal de 550 niet al te schadelijk zijn voor het mileu met een uitstoot van 160g/km mede dankzij een start/stop systeem.  1. 1 reactie op “Porsche 550: meer nieuwe informatie”

  2. Door Jan op jun 28, 2011 | Reply

    De geschiedenis herhaalt zich en hier is het bewijs: een nieuwe 914.

    In het begin even leuk voor de verkoop van Porsch, daarna flop gegarandeerd, want dit is natuurlijk gewoon een Golfje GTI met een andere body.

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.