Porsche zet nieuwe maatstaf voor kwaliteit

pana-hybrid

Porsche bereidt zich met een nieuwe kwaliteitsstrategie voor op de toekomst. Daarom houdt de sportautofabrikant uit Stuttgart een tweedaagse conferentie. 150 experts uit de eigen gelederen (op de gebieden van ontwikkeling, inkoop, productie en verkoop) komen vanuit de gehele wereld samen in Porsche’s ultramoderne fabriek in Leipzig, om de kwaliteitsstandaard van de toekomst vorm te geven.

Porsche is een synoniem voor kwaliteit. Het merk groeit echter flink en de nieuwe Porsche Cajun staat op stapel. Porsche heeft een steeds grotere diversiteit aan modellen en past technisch complexe aandrijfconcepten toe. Ook zijn klanten steeds veeleisender en hebben steeds individuelere behoeften. Het zijn allemaal redenen om op alle gebieden voortdurend te streven naar een constant hoge kwaliteit. Daarom organiseert Porsche de conferentie in Leipzig.

Productie dient wereldwijd als voorbeeld
‘De grote transparantie van ons op maat gemaakte productieproces is een van de belangrijkste zekerheden voor de bijzonder hoge kwaliteit van onze sportauto’s’, zegt Wolfgang Leimgruber, als lid van de Raad van Bestuur van Porsche AG verantwoordelijk voor productie en logistiek. Alle medewerkers van Porsche verfijnen voortdurend hun productiemethoden. Wereldwijd zien experts deze methoden als een voorbeeld. Ze zijn zelfs geschikt voor andere industrieën. De heer Leimgruber zegt daarover: ‘Het efficiënte principe van Porsche geeft ons de flexibiliteit om klanten een grote verscheidenheid aan individuele uitrustingsniveaus te bieden. Tegelijkertijd behouden we niet alleen ons hoge kwaliteitsniveau, maar kunnen we dat zelfs verhogen. In de auto-industrie is dat niet vanzelfsprekend.’

Partners voor de lange termijn
De vanuit Stuttgart opererende fabrikant is echter ook afhankelijk van leveranciers. ‘Wij kunnen onze doelen alleen bereiken als de leveranciers dezelfde principes hanteren. Daarom geloven we in partners voor de lange termijn, met wie we onze relatie kunnen ontwikkelen en intensiveren. Kwaliteit stopt tenslotte niet bij de uitgang van de fabriek’, aldus Leimgruber.

Holistische benadering
Dr. Stefan Knirsch, directeur van de kwaliteitsafdeling van Porsche en die verantwoording aflegt aan de Raad van Bestuur, benadert kwaliteit holistisch. ‘Het afleveren van een perfect en fascinerend product is voor ons het enige dat telt. Maar daarmee is het hele verhaal nog niet verteld. Klanten die exclusieve producten kopen, verwachten premiumkwaliteit in alle opzichten. De kwaliteit van een merk is daarom pas geloofwaardig als de ervaring van de koper perfect is, zowel voor als tijdens en nog lang na de aankoop.’ Daarom heeft Knirsch voor alle delen van het bedrijf een totaal kwaliteitsconcept met uniforme standaarden en doelen opgesteld. Als het aankomt op de aflevering gelooft hij echter wel in individuele oplossingen. ‘Bij het afleveren van een auto komen we tegemoet aan de verschillende culturele behoeften van onze klanten. Onze empathie is nog het beste te vergelijken met de manier waarop we onze sportauto’s geschikt maken voor de diverse klimatologische omstandigheden in de 110 markten wereldwijd. Dat is óók kwaliteit.’



Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.