Porsche keert terug in Le Mans LMP1 klasse

lemans-porsche

Wij zelf, evenals verschillende lezers van Porsche-Blog, spraken al enige malen de hoop uit over een eventuele terugkeer van Porsche in de hoogste klasse van de 24 uurs-race van Le Mans: de LMP1 klasse. En deze wens wordt vervuld, want Porsche heeft aangekondigd in 2014 terug te keren in de hoogste klasse van deze lange-afstandsrace met een eigengebouwde prototype racewagen.

Porsche heeft de meeste overall overwinningen van de 24 uur van Le Mans op zijn naam staan en ze zijn van plan er in 2014 één bij te schrijven. Het laatste succes van Porsche in de LMP1 klasse dateert al weer uit 1998 met de 911 GT1. Matthias Muller van Porsche bevestigd dat autosport altijd een belangrijk onderdeel is geweest van het merk en dat het om die reden ook maar een kwestie van tijd was, dat Porsche weer terug zou keren in een van de hoogste race-klasses. Hij voegde daaraan toe dat de successen van Porsche tot op heden nooit zijn geëvenaard in Le Mans en om deze voorsprong te behouden Porsche hier in 2014 een 17e overwinning aan toe wil voegen.

Gezien de testresultaten met de 911 GT3 R Hybrid in 2010 en 2011 in verschillende lange afstandsraces, bestaat de mogelijkheid dat er hybride technologie terug te vinden zal zijn in de Le Mans-prototype, laat Hertmut Kristen, hoofd van Porsche Motorsport, weten. Of dat de auto met een benzine of een dieselmotor zal worden uitgerust, is nog niet bekend gemaakt.Tussen nu en 2014 zullen we tijdens verschillende races al meer te zien krijgen en te weten komen over de ontwikkeling van deze nieuwe racewagen.

Om het succesverhaal van Porsche op Le Mans in herinnering te brengen, heeft Porsche de volgende video gepubliceerd.

video:


 1. 5 reacties op “Porsche keert terug in Le Mans LMP1 klasse”

 2. Door Dr. Hak op jun 30, 2011 | Reply

  Edit– is aangepast.

 3. Door Martin op jun 30, 2011 | Reply

  Ontzettend goed nieuws!

 4. Door Barbara op jun 30, 2011 | Reply

  EINDELIJK!!! Let the Game begin :mrgreen:

 5. Door Jan op jun 30, 2011 | Reply

  JAAAAAAAAAAAAAAA FEEST HIER! 😀 😀 😀 😀 😀

 6. Door Arno op jun 30, 2011 | Reply

  Eindelijk, het lange wachten gaat beloond worden. Wat een goed nieuws. Kreeg kippevel na het zien van het filmpje. Ga vast een plekje vrij maken in de agenda :mrgreen:
  Op naar de 17e overwinning!!!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.