Spy video van de nieuwe Porsche Cayman

2012-cayman

We zagen al enkele vage spy shots in mei, toen in juli wist iemand enkele close up shots, maar nooit werd de Cayman op video vastgelegd… Tot vandaag.

Niet alleen de Boxster en de nieuwe 911 (991), maar ook de Cayman lijkt aanzienlijk forser te worden dan het huidige model. Hoewel op de foto’s is te zien dat de nieuwe generatie qua styling wat meer opschuift naar de 911 zijn verdere details over de nieuwe Cayman schaars. Het design van de koplampen doen ons overigens denken aan die van de 918 Spyder.

Aangenomen wordt dat het platform zal worden gedeeld met het platform van de nieuwe Boxster, hetgeen betekent dat de auto enkele centimeters in lengte zal toenemen. Motorisch komen de 2,9 en 3,4 liter zescilinder boxermotoren het meest in aanmerking om te worden overgeheveld naar het nieuwe model, maar we kennen natuurlijk ook de geruchten over de viercilinder welke Porsche aan het ontwikkelen zou zijn. Dit zou een turbo-geblazen viercilinder zijn die zowel in de Boxster als de Cayman komt te liggen. Deze viercilinder zal worden uitgevoerd met verschillende vermogens omdat deze ook in Porsche’s aankomende baby-Boxster, de nieuwe 550, komt te liggen.

De nieuwe Cayman wordt eind 2012/begin 2013 bij de dealers verwacht.

video:


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.