Overwinning Jeroen Bleekemolen in ALMS

alms-bleekemolen

Tijdens de 4 uursrace van Road America heeft Jeroen Bleekemolen met Tim Pappas de overwinning weten te behalen in de GTC-klasse van de ALMS, American Le Mans Series. Met de Porsche GT3 Cup van het Black Swan Racing Team streden Jeroen Bleekemolen en zijn teamgenoot om de overwinning.

Sean Edwards was de grootste rivaal, maar moest de strijd staken door een lekke band. Ook Jeroen Bleekemolen kende aan het einde van de race een bandenprobleem nadat hij was geraakt door Spencer Pumpelly in een alles of niets poging om de leiding over te nemen. In de laatste paar bochten van de race begon de band leeg te lopen, maar Jeroen Bleekemolen wist de Porsche alsnog als eerste over de finish te brengen. Onze andere landgenoot, Jaap van Lagen, eindigde deze race als vijfde in de GTC-klasse met zijn Porsche GT3 Cup.

In de GT-klasse viel Porsche net buiten het podium. Na de overwinning op de Mid-Ohio Sports Car Course, moesten de Duitser Wolf Henzler en zijn teamgenoot Bryan Sellers genoegen nemen met een vierde plaats in hun Porsche 911 GT3 RSR. Zoals verschillende lezers al schreven: het wordt nu echt tijd dat Porsche met een nieuwe versie van deze auto komt om weer tijdens elke race te kunnen rijden voor de overwinning. De vraag is of dit nog een evolutie van de 997 zal zijn of dat Porsche al met een racer op basis van de 991 komt?

Tot het einde van het seizoen zal er in ieder geval nog met de huidige auto’s geraced gaan worden. De volgende ronde van de ALMS wordt verrreden op 3 september op het nieuwe stratencircuit in Baltimore, dat ligt in de Amerikaanse staat Maryland. Wellicht kan Porsche voor een verrassing zorgen?Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.