Nieuwe Porsche Boxster naakt gespot!

2012-boxster-naakt

De nieuwe Porsche Boxster is volledig naakt gespot! We kunnen nu heel goed de wijzigen zien, en wat voor een wijzigen!

De Boxster oogt dikker en voller dan voorheen. Opvallend zijn ook de zij-luchtinlaten en de spoiler achterop die door de achterlichten heen lijkt te lopen. Ook de koplampen zijn anders, en de velgen kennen we inmiddels van de nieuwe Porsche 911. Porsche heeft dit keer meer dan andere keren geprobeerd de Boxster een eigen gezicht te geven om hem meer te onderscheiden van de 911.

De wielbasis van de 981 groeit met 60 mm en de totale lengte neemt toe met 37 mm, terwijl de hoogte van de Boxster met 10 mm afneemt. Het gewicht neemt ook af: de basis 981 is met 1320 kilogram ruim 15 kilogram lichter dan de huidige Boxster. Binnenin heeft de nieuwe Boxster 18 mm meer beenruimte voor bestuurder en passagier.

Maar de echt grote verandering ligt onder de motorkap. Daar zullen we namelijk een 4-cilinder motor vinden die we ook terug gaan zien in de nieuwe Cayman. De nieuwe 2.5 liter 4-cilinder boxermotor krijgt niet één, maar twee turbo’s, die het vermogen laat uitkomen op 360 pk en 470 Nm koppel.

Bovenstaande gegevens zijn gebaseerd op geruchten en verwachtingen, het zal in ieder geval niet lang meer duren voordat Porsche met de officiële specs komt!

2012-boxster-naakt
2012-boxster-naakt
2012-boxster-naakt
2012-boxster-naakt 1. 5 reacties op “Nieuwe Porsche Boxster naakt gespot!”

 2. Door Barbara op okt 5, 2011 | Reply

  Doet me heel erg denken aan die concept art van de eerste boxster een aantal jaren geleden. Mwah.. vind dit er niet verkeerd uitzien. 🙂

 3. Door Pim k op okt 5, 2011 | Reply

  Hmm.. jammer ik had liever nog even gewacht voordat we dit konden zien!
  Vind het ook niet spectaculair ogen hoewel ik de nieuwe 911 echt heel vet vind.

 4. Door Dennis op okt 5, 2011 | Reply

  Toch wel aangenaam verrast. Sowieso om ‘m nu al te zien, zo snel na de onthulling van de nieuwe 911. De zijkant doet me toch aan de legendarische Carrera GT denken. Wel lekker dik. Voorkant is niet echt goed te zien, maar lijkt wel een Porsche-gezicht te hebben. Achterkant is even wennen met de spoiler die inderdaad over de achterlicht lijkt te lopen. Zal wel functioneel zijn want qua design verstoort deze spoiler de lijn van de auto. Ben benieuwd naarnde nieuwe Cayman. Wordt het het dichte tweelingbroertje van de Boxster of krijgt die ook meer een eigen identiteit ?

 5. Door Bassen op okt 6, 2011 | Reply

  Dit vind ik nu echt een mooi model zeg, kom maar op!

 6. Door Martin op okt 10, 2011 | Reply

  Toyota MR2, anyone?

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.