Fotoshoot: Porsche 997 Speedster in Amethist Metallic

shoot-speedster-preview

Zondag 2 oktober, misschien wel de laatste warme zonnige zondag van 2011. Op die dag kreeg ik een mailtje van de eigenares van de Porsche met de vraag of ik nog ging autospotten die dag. Het stond niet in de planning, maar als ik dan deze prachtige Speedster kon fotograferen pas ik mijn planning graag aan.

Ongeveer twee uur later stond ik naast deze Porsche 997 Speedster. De kleur is Amethist Metallic, een kleur die al 38 jaar in het gamma van Porsche zit. Dit is het enige exemplaar op de hele wereld in deze speciale kleur! Van de 356 gemaakte exemplaren zijn er 10 tot 12 exemplaren in Nederland. Dit is exemplaar nummer 52.

Nadat ik de auto had bekeken was het tijd om in te stappen. We reden naar de Eemmeerdijk in Almere om daar wat fotos te maken. Onderweg naar de dijk hebben we een paar knopjes getest, de Sport knop en de Sport+ knop. Vooral de Sport+ knop is erg leuk, de auto schakelt dan laat naar de volgende versnelling en schakelt snel weer terug. Behalve dat de kleppen in de uitlaat open gaan voor een nog mooier en harder geluid hoor je ook allemaal plofjes uit de uitlaat komen als je het gas los laat! En de auto lijkt dan soms net een stuiterbal… Haha.

Nadat de fotos waren genomen zijn we nog even een stukje gaan rijden en werd ik daarna weer afgezet. De auto had aan het einde van de dag nog geen eens 200 km op de teller. De eigenares ging weer naar huis en ik had er een mooie en leuke ervaring bij!

Zie hier het resultaat van de (kleine) fotoshoot:

[nggallery id=86]

video:

Foto’s en tekst: Sonny van Doorneveld 1. 4 reacties op “Fotoshoot: Porsche 997 Speedster in Amethist Metallic”

 2. Door Gijs op okt 7, 2011 | Reply

  Prachtig!

 3. Door Barbara op okt 7, 2011 | Reply

  Mooie auto en vooral een hele mooie kleur ­čśÇ

 4. Door 3AE '99 op okt 7, 2011 | Reply

  mooi hoor

  Edit– Je hebt gelijk! Is aangepast.

 5. Door harko op feb 5, 2012 | Reply

  De mooiste porsche die ik tot nu heb gezien..!!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.