Porsche 911 GT3 R Hybride weer terug in 2012.

porsche 911 gt3 r hybrid 2012

 

 

 

 

 

 

 

 

De Porsche 911 GT3 R Hybride is in 2012 weer terug te vinden op de race cicuits. Het laboratorium op wielen zoals Porsche de GT3 R zelf noemt, moet de hybride technologie weer een stapje verder ontwikkelen.

Porsche heeft aangegeven dat het vandaag de dag hybride technologie niet meer weg te denken is in de ontwikkeling van zowel race wagens als “gewone” wagens. Hybride is de toekomst en de toekomst is waar ze ook bij Porsche aan willen bouwen. Het 911 GT3 R Hybride project geeft volgens Porsche al aan dat ontwikkeling op een race circuit een prima test is voor de ontwikkeling van de motorsport in de nabije toekomst.

De 911 GT3 R Hybride heeft eerder al mee gedaan in een “Petit Le Mans 10 uur competitie” en heeft daar een prima indruk achter gelaten. Met de verbeterde efficiency van de 911 GT3 R Hybride, lukte het zelfs om uit de pits te blijven. Voor een race wagen natuurlijk een prima plus punt. Eerder dit jaar lukte het Porsche nog bijna om de 24-uurs van Le Mans in Nurburg weg te kapen voor concurrenten. Prima resultaten dus voor de Porsche 911 GT3 R Hybride. We verwachten dan natuurlijk ook het een en ander in 2012. Misschien zijn er nu naast indrukwekkende prestaties ook prijzen en dus punten te behalen.

Naast een indrukwekkende Porsche is er ook een indrukwekkend team van rijders die deze Porsche al hebben gereden. Gedurende de ontwikkeling van de Porsche 911 GT3 R Hybride hebben de volgende Porsche rijders hun ervaringen opgedaan met de Porsche: Joerg Bergmeister, Timo Bernhard, Romain Dumas, Wolf Henzler, Marco Holzer, Marc Lieb, Richard Lietz, Patrick Long & Patrick Pilet. Matthias Muller van Porsche denkt met deze uitstekende rijders in ieder geval punten te kunnen pakken.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.