De nieuwe Boxster bespioneerd in de sneeuw

Steeds meer SPY shots van de nieuwe Boxster vliegen over het internet, met nog maar drie maanden te gaan tot de Geneva motor show.
De eerste foto van het interieur is uitgelekt, ook bij deze Porsche gaat het interieur meer richting dat van de Panamera en de nieuwe 911.
Hoewel de nieuwe 911 hetzelfde motor type heeft behouden gaan er geruchten dat de nieuwe Boxster en Cayman vanaf heden ook beschikking zullen hebben tot een “FLAT 4”.

Porsche intelligent performance
Alle drie de modellen zijn zowel langer, lichter en breder geworden. Ook bij alle drie de modellen is de cylinder inhoud minder geworden, met als resultaat een hoger vermogen en lager verbruik.
Het gerucht gaat dat er een turbo en directe injectie geplaatst gaan worden op deze 4 clinder 2,5L boxer motor. Met als resultaat een vermogen van 265 kW, een lager verbruik en een lagere uitstoot.

De iconische 6 clinder boxer uit de 911 is vanzelfsprekend beschikbaar. Aleen dan met de motor in het midden in plaats van achter de achter-as.
Duidelijk is dat de 2.9 liter plaats gaat maken voor een 2.7liter, de 3.4 uit de Boxster S wordt teruggeschroefd naar een 3.2L krachtbron. Deze worden natuurlijk ontwikkeld met dezelfde gedachte als de motor van de 911: meer vermogen en minder brandstof!
Net als op de nieuwe 911 zal de hydraulische stuurbekrachtiging plaats gaan maken voor een electronische vervanger. Geclaimd wordt dat het system messcherp blijft net als op de nieuwe Carrera.

Transmissie en carrosserie
De nieuwe 911 en nieuwe Boxster hebben nog een overeenkomst, beide worden uitgevoerd met de splinter nieuw ontwikkelde handgeschakelde 7 bak. De PDK zien we terug op zowel de Cayman als de Boxster. Het blijft vooralsnog onduidelijk of de 4 cilinder boxer ook beschikking zal hebben tot de handgeschakelde 7 bak.

De lengte neemt toe maar niet al te veel, de breedte daarentegen stijgt aanzienlijk. Ook de hoogte van deze auto verlaagt en net als bij de 911 word de cabrio uitgevoerd met een stoffen kap. Dit alles is gedaan om de auto nog beter aan de weg te laten plakken maar ook langer te laten ogen.

Op spy shots is te zien dat er ruimte is gemaakt voor twee gigantische lucht inlaten en een geintegreerde achter spoiler.
Deze Porsche is minimal 15kg lichter geworden dankzij een aluminium body, wat het gewicht op een maximum van 1320kg brengt.

Hoewel de styling van de nieuwe Boxster niet veel veranderd lijkt, claimt Porsche dat het meer afstand heeft genomen van het uiterlijk van de 911.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.