Porsche-blog ontmoet: TechArt op de Auto Show in Genève.

Porsche-blog ontmoet TechArt in Genève 2012
Het bezoek van Porsche-blog aan de Auto show in Genève stond dit jaar in het teken van tuning en premières.

Nadat we de premiere van de nieuwe Porsche Boxster hadden aanschouwd en ons hadden verlekkerd aan de twee uitvoeringen. Konden we ons op maken voor de ontmoeting met Alexander Kieborn van de Duitse auto tuner TechArt.

Er stonden nogal wat tuners op de Auto Beurs in Genève, maar de stand van TechArt sprong er op Porsche gebied echt wel bovenuit. Dit kwam met name door de mooie gele uitvoering van hun Porsche 911 en de Porsche 911 GT3. Ook de door TechArt getunde Porsche Panamera GTS was oogverblindend.

We kwamen in gepsrek met Alexander en vroegen hem wat TechArt nu onderscheidt van de andere tuners die er zijn. Zijn antwoord was, dat TechArt alleen werkt met door Porsche goedgekeurde onderdelen. Een redelijk duur proces, maar hiermee is de kwaliteit van de onderdelen die gebruikt worden door TechArt in hun tuning pakketten wel gewaarborgd. Dat is voor TechArt belangrijk, kwalitatieve spullen boven uiterlijk vertoon. Hij gaf aan dat bij andere tuners zoals bijvoorbeeld RUF en Speedart het aantal te halen pk’s de boventoon voeren, een compleet andere instelling dan die van TechArt. Alexander gaf aan dat je vaak goed moet kijken of de Porsche door hen is getuned, want de onderdelen vloeien naadloos over in het lijnenspel van de originele Porsche. De voorvleugels en luchtinlaten op hun nieuwe Porsche 911 pakket bijvoorbeeld, is een minimalistische aanpassing voor het oog. Echter op de weg zorgt deze optie voor een betere wegligging.

TechArt Porsche 911 op de Auto Beurs van Genève.

Het ontwikkelen van een optie pakket neemt ongeveer 5 maanden in beslag. Hierin zitten alle mogelijk tests, van circuit test op Hockenheim of op een verlaten vliegveld naast het TechArt kantoor. Tot het testen in de windtunnel van TechArt zelf. De windtunnel van TechArt is een van de betere in Europa, waardoor ook hier de ontwikkeling kwalitatief hoog is. Alle aanpassingen gaan ook eerst de door windtunnel, voordat er buiten getest wordt. Voor de nieuwe Boxster zal het optie pakket dan ook over 5 maanden beschikbaar zijn. Net als ons moet ook TechArt wachten op de officiële release van Porsche alvorens zij aan de slag kunnen om er een optie pakket voor te ontwikkelen.

TechArt 911 GT Genève 2012.

Techart ontwikkeld per Porsche versie twee optie pakketten. Zo kan een eigenaar toch nog een beetje kiezen uit het programma van TechArt. De twee optie pakketten verschillen ook in prijsklasse, omdat TechtArt rekening wil blijven houden met de liefhebbers. Iemand die net een Porsche kan kopen en een echte liefhebber is moet in de filosofie van TechArt ook de mogelijkheid hebben zijn Porsche te tunen.

Waar TechArt dan wel weer uitzonderingen in maakt is in het uiterlijk van het interieur. Op dat gebied is binnen TechArt alles mogelijk. Wil je, je eigen logo of initialen in je Porsche? Geen probleem met wat handwerk zit dit er zo in. Alles is op het interieur gebied handwerk en dus pure vakmanschap. Een compleet interieur aanpakken kost bij Techart ongeveer 3 weken levertijd. Best snel nog vinden wij, je moet alleen wel 3 weken je auto missen… Wil je nu je Porsche laten doen door TechArt dan heb je wel even geduld nodig. De wachttijd om jouw auto onder handen te nemen bedraagt op dit moment 2 maanden. Ze hebben het dus nog aardig druk in deze economisch slechte tijden. Een goed voorbeeld van het kiezen van kwaliteit en vakmanschap.

De beurs is net twee dagen oud en bij TechArt is de eerste Porsche al verkocht. Op de openingsdag is er een gloednieuwe 911 verkocht, uiteraard volledig customized voor de klant. Alexander kijkt hier niet raar van op. De Auto Show in Genève staat voor veel bezoekers toch meer in het teken van kopen dan van kijken. Bij andere auto beurzen is het vooral kijken en technische gegevens uitwisselen, maar in Genève ligt dit anders. Alexander geeft aan dat TechArt vorig jaar 5 Porsche uitvoering op hun stand had staan en dat de auto’s allemaal verkocht waren voor het einde van de Beurs. Een luceratieve beurs dus voor automerken.

Alexander sluit af met de uitnodiging om het hele proces van het maken van Porsche optie pakketten tot het testen op het circuit eens te komen beleven bij TechArt. We krijgen dan een kijkje achter de schermen en kunnen zelf ervaren wat een TechArt pakket “doet” met een Porsche. Dat laten we ons natuurlijk geen twee keer zeggen. We gaan dit jaar dus op bezoek bij TechArt, ik kan niet wachten.

Porsche-blog en TechArt ontmoeten elkaar op de AutoSalon van Genève.

Het was een goede ontmoeting met Alexander, jammer dat de tijd beperkt was want we moesten onze vlucht terug naar Nederland nog halen. Volgend jaar weer!  1. 1 reactie op “Porsche-blog ontmoet: TechArt op de Auto Show in Genève.”

  2. Door Pim op mrt 9, 2012 | Reply

    Mooi stuk Rick, het klinkt echt als een droom aan voor mij! In de toekomst zou ik dolgraag bij zo iets te werk gaan! Heel veel plezier!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.