Porsche Drivers Club: zaterdag 23 Juni op Circuit Park Zandvoort

Hier het idee achter de Porsche Drivers Club.

Ik ben net 40 jaar geworden en al mijn leven gek van autosport en vooral Porsche. Bijna 10 jaar in het buitenland gewoont en gewerkt als TV commercial producer.
Lang in New York gewoond, daarna in Parijs en Shanghai, dit zijn steden waar je geen auto nodig hebt. Maar na hier in Nederland mijn eigen productiemaatschappij te zijn begonnen heb ik ook mijn eerste Porsche gekocht. Een Polar zilveren 964. Och wat was ik verliefd op die auto, die stond bij een specialist in Barcelona en ik ben hem zelf gaan ophalen. Een ritje dat me altijd bij zal blijven. Via de Waalgarage een keer mee gereden in een 996 Cup auto op Spa tijdens de Porsche Days en was meteen verkocht.
Ik moest en zou een GT3 hebben.

Na een paar jaar hard werken mijn 964 verkocht en een 996 GT3 MkII gekocht uit 2003. Nog in de Approved garantie en super onderhouden. Daarmee begonnen track days te rijden. Vrij rijden, Vijverberg, Driving Fun, Skylimits, PistenClub en ook met een paar Engelse club als RMA en Book a Track. Natuurlijk konden de Porsche Days op Spa Francorchamps niet ontbreken. Dit was elk jaar het hoogtepunt en al snel dacht ik, waarom is dat er niet meer in Nederland? Een beetje research leerde me dat de Porsche CLub Holland dit een aantal jaren zeer succesvol heeft gedaan. Honderden rijders, passagiers en vele honderden bezoekers. Dat idee was dus niet zo slecht en er moest een mogelijkheid zijn!

Ik ben in 2011 al gaan praten met circuit Park Zandvoort voor een goede dag om ziet te plannen.
Het moest in het weekend, en niet te vroeg nog te laat in het seizoen. En niet in de zomervakantie. Was mischien iets te veel gevraagd en er was en kwam geen dag vrij. Deze dagen zijn heel schaars en eigenlijk wil elke event organizer deze dagen hebben. Dit jaar maar weer proberen en na veel telefoontjes en bezoekjes aan CPZ kreeg in een telefoontje dat er een dag vrij zou komen; zaterdag 23 Juni. Net 1 week voor de eerste regio zomervakantie zou krijgen en… geen Nederlands elftal die dag.
aak voor mezelf een track day calender om te weten met welke dagen het mogelijk zou kunnen conflicteren. Alles zag er goed uit en ik heb besloten om het te doen!

Porsche Drivers Club event
Het idee is om een jaarlijks Porsche rijders event op te zetten. Met ongeveer 75 auto’s verdeeld over 2 klassen. Clubsport voor echte beginners tot en met mensen met ervaring. En voor de meer ervaren rijder met race licentie houders de Rennsport klasse. In de laatste klasse mogen ook niet straatauto’s rijden met slicks. In de Clubsport uitsluitend straatauto’s op straat banden. Elke klasse heeft 7 sessies van 30 minuten, dat is heel veel en zeker voor beginners. Idee moet dan ook zijn dat ieder binnen de dag zijn eigen moment uitkiest om te rijden. Je kan van alles rijden maar mijn ervaring leert dat 4 sessies van 30 minuten al best veel vergt van je concentratie en uithoudingsvermogen. Voor de echte racers is dit echter heel fijn want zij kunnen met die 30 minuten sessies ook daadwerkelijk op slicks rijden en deze ook fatsoenlijk warm stoken en weer goed laten afkoelen. En 30 minuten geeft de mogelijkheid voor rijders en teams om klanten en gasten uit te nodigen een keer mee te rijden.

Om het voor beginners extra interessant te maken werken we samen met de Rensport School Zandvoort. Die gaan een zeer intensieve extra theorieles geven voor de eerste ClubSport sessie en zijn doe voor alle rijders de reguliere rijders briefings. Verder zien zij toe op alle marshals, medische staf. We hebben ook een hele goede groep zeer ervaren PRSZ Porsche instructeurs te beschikking voor individuele instructies. Deze zijn te boeken per sessie.

Als je dit spelletje leuk vindt kun je zeer veel progressie maken in zeer korte tijd. Dat is als je je maar goed voorbereid, het serieus neemt, en wilt leren. Ik begon met mijn GT3 met tijden niet onder de 2:11 op Zandvoort en dacht dat het echt niet harder kon. Nadat ik bij de RZS mijn race licentie heb gehaald, een flink aantal track days en een paar wedstrijden heb ik laatst met dezelfde auto een 1:59 gereden. Bewijs dat alle progressie in de rijder heeft gezeten en iet in de auto. Dit kan iedereen en in principe in elke auto. Ik heb mijn race cursus en diverse wedstrijden gereden in een E36 325. Heb hem net verkocht maar wat een lol was het in dat ding en de snelheid sensatie net zo groot als in de GT3. Nou bijna dan ­čśë

Als we het dit jaar vol krijgen ben ik erg blij want dat is dan meteen de garantie dat we het volgend jaar weer gaan doen. Dus kom kijken, er naast zitten of nog liever meerijden met je eigen Porsche!

Inschrijven doe je hier

Mvg,

Ivo van Riet
Porsche Drivers club
www.porschedriversclub.com
Tel:+31207752202
Mob:+31643034237Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.