Een nachtritje over de Nürburgring in een Porsche 911 GT3.

porsche gt 3 911 cup race nurburgring

Rijden in het donker vraagt van de coureur, helemaal als je op het randje moet rijden om een race te winnen.

De diverse 24-uurs races zijn een enorme aanslag op het lichaam van een coureur, vooral de nachtelijke uren op de circuits vragen absolute concentratie. Je kunt niet langer afgaan op je zicht, maar moet nu elk bochtje blindelings kennen. Remborden zijn slecht zichtbaar en als je ze ziet opdoemen, ben je te laat voor de bocht.

De Nürburgring is een van de mooiste circuits ter wereld met een behoorlijke geschiedenis. De opening van dit circuit was in het weekend van 18 en 19 juni 1927. Daarna is er heel erg veel verreden op dit circuit. Ook diverse 24-uurs races vinden plaats op het circuit.

Wij vonden een filmpje van een achtelijke ervaring op de Nürburgring verreden in een Porsche 911 GT3 Cup. Hier zie je hoe de coureur van deze Porsche, Niclas Kentenich, over het circuit raast. Top ervaring!Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.