Spyvideo: Hoogstwaarschijnlijk ook PDK in 911 GT3!

In een filmfragment dat door een spotter bij de Nürburgring is gemaakt, valt duidelijk op te maken dat de nieuwe Porsche 911 GT3 over PDK (Porsche Doppelkupplung) transmissie gaat beschikken.
In het fragment is duidelijk te horen en te zien hoe snel de auto van verzet wisselt en daarbij praktisch aan één stuk door blijft versnellen.

Porsche Doppelkupplung
Voor diverse Porsche-fanaten zal de komst van de PDK transmissie in de GT3 even slikken zijn. Echter, aangezien de GT3 eigenlijk alleen maar voor de autosport gebruikt wordt, lijkt Porsche met de komst van de GT3 met PDK toch de juiste weg ingeslagen te zijn. Er woont immers geen enkel mens op onze planeet, welke in staat is om het geweld van de nieuwe (vermoedelijke 480pk sterke) 6-pitter boxer beter op de wielen over te brengen dan de PDK ‘automaat’ dat kan.

Als je ooit zo gelukkig bent om het met je GT3 te mogen opnemen tegen een coureur in een andere supersportwagen met een soortgelijke automaat (zoals o.a. Ferrari en Bugatti leveren), dan zorgt de PDK voor de noodzakelijke (milli-)seconden tijdswinst.

Verder valt nog op te merken dat de GT3 wat gewicht zal gaan inleveren ten opzichte van zijn voorganger. Ongeveer anderhalve ´backstreet boy´, oftewel 75 kilogram. Daarmee komt het gewicht uit rond de 1260 kilogram. Het broertje van de GT3, de GT3 RS zal over meer dan 500pk beschikken.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.