De nieuwe Porsche GT3 RS is er!

gt3rs2010_01jpg

Meestal worden wij blij als er zo’n nieuw racemonster gepresenteerd wordt. Deze keer weten we het echt niet zeker. Van de nieuwe techniek en snufjes worden we wel blij, maar de nieuwe kleuren line-up is nou niet bepaald onze smaak. En de nieuwe striping doet ook afbreuk aan het geheel. Zie je wel, Volkswagen is toch niet goed voor Porsche…

Nou zonder grappen en grollen; vanaf januari kunnen de circuit-fetishjisten hun lol weer op. En zoals het Porsche betaamt is hij op alle fronten weer een klein beetje bijgeslepen. Hij heeft hetzelfde 3.8 zes-cilinderblok als de gewone GT3, maar dan met 15 pk meer. Dit betekent een totaal van 450 pk, met een waarde van 118 pk per liter. Een zeer hoge waarde…

gt3rs2010_01jpg

De 3.8 is gekoppeld aan een nog snellere handgeschakelde 6-versnellingsbak met nog kortere overbrengingen. De spoorbreedte voor is vergroot, voor een nog beter weggedrag. De velgen met centrale moer zijn 9″ voor en 12″ achter. In de breedte welteverstaan. De doorsnee van de velgen is voor en achter gelijk, te weten 19″.

gt3rs2010_01jpg

De einddempers zijn van titanium, de spoiler is van van koolstofvezel. En je hebt nog een hele leuke gimmick in (of op?) je Porsche: een dynamische motorophanging die aan de hand van je rijstijl stijver of soepeler wordt. Hierdoor is de auto als een circuitauto en als een daily-driver te berijden.

gt3rs2010_01jpg

De nieuwe kleuren zijn we, zoals we eerder al zeiden, niet warm van geworden. De te bestellen opties zijn: grijs met rood, grijs met witgoudmetallic, wit met rood, wit met witgoudmetallic, blauw met rood en blauw met witgoudmetallic. Toch maar een custom paintjob dan…?

gt3rs2010_01jpg

Op de IAA zullen we waarschijnlijk meer te weten komen en de auto is vanaf nu al te bestellen. Hij zal in ons kikkerlandje echter 210.150 euro gaan kosten. Toch maar in Duitsland gaan wonen dan?

Bekijk ook de speciale mini-site van de GT3 RS. Klik HIERRR.  1. 2 reacties op “De nieuwe Porsche GT3 RS is er!”

  2. Door jeroen-m op aug 19, 2009 | Reply

    De Kleurencombi’s vind ik zelf ook niks, ook mogen de grote GT3RS stickers er ook vanaf… vooral die op de motorkap. ik denk toch dat ik maar voor de oude RS ga ­čś│

  3. Door Barbara op aug 20, 2009 | Reply

    Ik vind het wel een leuke verandering! Eens iets anders dan dat wit oranje en groen ­čÖé

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.