Inval in hoofdkantoor van Porsche

porsche-volkswagenHet Openbaar Ministerie van Duitsland heeft vandaag een inval gedaan bij het hoofdkantoor van Porsche.

De actie is het gevolg van een aangifte van de Duitse toezichthouder op de financiële markten Bafin. Volgens Porsche hebben de aanklagers kantoorruimte doorzocht en documenten in beslag genomen. Het bedrijf ontkent regels te hebben overtreden.

De Duitse krant Die Welt meldde gisteren dat openbaar aanklagers onderzoek doen naar diverse voormalige topmanagers van Porsche, onder wie ex-bestuursvoorzitter Wendelin Wiedeking en de voormalige financieel directeur Holger Härter. Volgens Porsche zijn beide bestuurders bereid tot volledige medewerking aan het onderzoek.
Porsche probeerde Volkswagen vorig jaar over te nemen, maar dat mislukte. Daarop bleef Porsche zitten met een grote schuld, die de sportwagenbouwer uit Stuttgart niet kon dragen. Inmiddels wordt Porsche overgenomen door Volkswagen.

Een controversieel moment in de overnamestrijd vond in oktober vorig jaar plaats: het aandeel Volkswagen schoot omhoog toen bleek dat Porsche via derivatenconstructies zo’n driekwart van de aandelen Volkswagen in handen had.

Veel hedgefondsen die op een daling van het aandeel Volkswagen gespeculeerd hadden, moesten gedwongen aandelen kopen om de schade te beperken en leden daarbij enorme verliezen. De Duitse topindustrieel Wolfgang Merckle pleegde zelfs zelfmoord na 1 miljard euro verloren te hebben met de speculatie op Volkswagen-aandelen.
De Bafin liet overigens gisteren weten ook onderzoek te doen naar recente koersbewegingen van het aandeel Volkswagen. (fd)  1. 2 reacties op “Inval in hoofdkantoor van Porsche”

  2. Door Tjoop op aug 20, 2009 | Reply

    Lekkere start van de samenwerking ❗

  1. 1 Trackback(s)

  2. aug 22, 2009: Porsche-Blog.nl - Alles over Porsche! » Blog Archive » Woning voormalig Porsche-topman doorzocht

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.