Porsche 911 GT3 R Hybrid behaalt historische zege

gt3rhyb-win

Dit weekend werd op de Nürburgring de vierde ronde van de VLN Langstreckenmeisterschaft gereden. Bij deze vier uur durende race schreef Porsche wederom geschiedenis door voor de eerste keer een overwinning te behalen met een hybride aangedreven auto. De Porsche 911 GT3 R Hybrid van het Manthey Porsche Team reed vanaf de start van de race mee om de koppositie. Aangezien deze auto dankzij het hybride systeem met één pitstop minder kon doen dan de concurrentie, zorgde dit uiteindelijk voor de overwinning.

Bij Porsche was er ook grote tevredenheid. Met de ervaring die vorig jaar was opgedaan met de eerste GT3 R Hybrid en de verbeteringen die daardoor zijn uitgevoerd op de auto van dit jaar, waaronder gewichtsbesparing en optimalisering van de elektromotoren, heeft Porsche wederom bewezen succesvol voorloper te zijn in de autosport met vernieuwende techniek. Het systeem is betrouwbaar en efficient. De drie courreurs van deze auto maakten daarnaast ook geen fouten, hetgeen bijdroeg aan deze historische zege.

Deze race was ook meteen de laatste testmogelijkheid voor de 24 uurs race op dit circuit, die volgende maand wordt gehouden op 25 en 26 juni. Zal de Porsche GT3 R Hybrid wederom geschiedenis kunnen schrijven?

Voor die tijd zal er nog de vijfde race van het VLN Langstreckenmeisterschaft verreden worden. Dit zal wederom een vier uurs-race zijn en zal plaatsvinden op 11 juni in Dortmund. Ook hier zal door iedereen met spanning gekeken worden of de Porsche GT3 Hybrid om de overwinning zal strijden. Welke autofabrikant zal in navolging van Porsche ook overstappen op hybride-techniek in de autosport en hoe lang zal het duren voordat Porsche meer van deze auto’s zal gaan inzetten en tot beschikking gaat stellen van klantenteams?

gt3rhyb-winJe moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.