Porsche Mobil 1 Supercup in Monaco

sc29mei

Dit weekend reed de Porsche Supercup over het historische stratencircuit van Monaco. Elk jaar weer een aparte belevenis voor de coureurs, want geen ander circuit lijkt op deze smalle en bochtige baan.

Geen makkelijke baan om in te halen en toch wil iedere rijder graag deze prestigeuse race op zijn naam schrijven. Het is op deze baan nog belangrijker dan voor andere races om een goede kwalificatie te rijden om zo voor de race een goede startpositie te hebben. Het liefst natuurlijk de poleposition. Het is namelijk in de geschiedenis van de Porsche Supercup op dit circuit maar twee keer voorgekomen dat de polesitter niet de overwinning behaalde. Zo ook dit weekend. René Rast startte van pole en reed naar de overwinning. Na twee ronden bleef voor de rest van de race de hele top tien onveranderd.

Het was geen spectaculaire race voor de toeschouwers. Jeroen Bleekemolen heeft in de eerste twee ronden nog een plekje weten te veroveren waardoor hij net buiten het podium op een vierde plaats eindigde. Sebastiaan Bleekemolen behaalde een zesde plek en Patrick Huisman finishede net buiten de top tien op een elfde plek. Een vierde landgenoot, Oskar slingerland wist zich niet te kwalificeren binnen de 107%-regel en mocht daardoor niet van start gaan.

René Rast had dit goede resultaat nodig om een sprong in de tussenstand van het kampioenschap te maken. Hij bezet nu de derde plek. Jeroen Bleekemolen staat vijfde en Sebastiaan Bleekemolen en Patrick Huisman staan respectievelijk negende en tiende.

De teams hebben nu vier weken de tijd om zich klaar maken voor de volgende race. Dit maal niet zomaar een race uit het Porsche Mobil 1 Supercup-seizoen, maar de Porsche World Cup op de Nürburgring. Deze zal plaatsvinden in het weekend van 23 juni.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.