Rijtest en video: Porsche 911 Black Edition PDK

911-black

Onlangs reden we de nieuwe Porsche 911 Black Edition. De 911 Black Edition is één van de laatste speciale 997’s die een aantal unieke features mee krijgt ten opzichte van de reguliere 911 Carrera. Als je kijkt naar zijn naam kun je je al enigszins voorstellen wat bijzonder is aan deze 911.

De 911 BE is voorzien van veel zwarte details die de auto een sinister uiterlijk geven, maar dan in de positieve zin van het woord. De ‘solid Black’ lak is bijzonder en zeer fraai. Als de zon erop staat heeft de 911 vanuit bepaalde hoeken soms een paars/bruin-achtige gloed over zich, en dat klinkt misschien niet zo mooi maar in real life is het werkelijk een prachtige kleur. Onder de 911 BE worden de 19″ inch Turbo velgen gemonteerd, die een coating over zich heen hebben wat weer mooi staat in combinatie met de zwarte kleur. Ook zijn de remklauwen zwart gespoten. Nog een leuk detail: achterop staat geen ‘Carrera’ meer, maar deze is vervangen door een ‘911’ naamplaatje.

911-black
911-black

Maar er is meer bijzonders aan deze 911 Black Edition dan alleen uiterlijke details. In het interieur is het achterste gedeelte van de midden console in exact dezelfde kleur gespoten als het exterieur, alle strips zijn in aluminium-look uitgevoerd en uiteraard is er veel zwart leder. Bij het instappen zien we de speciale instaplijsten met daarop de woorden ‘Black Edition’ en als we kijken naar de tellers zien we dat deze ook in een zwarte kleur zijn uitgevoerd.

Binnenin dus ook weer een sinistere sfeer, maar wederom niet negatief bedoelt. Doordat alles in een donkere kleur is uitgevoerd kregen wij een hele behouden, stijlvolle en zakelijke indruk van de Black Edition. Er zijn natuurlijk heel veel mensen die hier van houden.

911-black
911-black

Naast veel zwarte details buiten- en binnenin de auto krijgt de BE ook veel standaard opties mee zoals een drie-spaaks SportDesign stuurwiel, parkeer sensoren, een hoogwaardig BOSE surround sound audiosysteem en PCM (Porsche Communication Management) met een universele audio interface.

Motorisch blijft de 911 BE onveranderd. Net als de normale 911 Carrera heeft hij een 3,6 liter boxer motor achterin met 345 pk en 390 Nm koppel. Normaal gesproken sprint hij hiermee in 4,7 seconden vanuit stilstand naar 100 km/u, maar als je het Sport Chrono pakket besteld (wat op onze testauto zat) dan worden daar nog 0,2 seconden vanaf gesnoept. Als je de 911 uitrust met de standaard handbak dan haalt hij een topsnelheid van 289 km/u, terwijl met de 7-traps PDK-bak een topsnelheid van 287 km/u mogelijk is. De 911 rijdt superieur zoals we dat inmiddels gewend zijn, en in combinatie met de PDK-bak is hij uiterst soepel en comfortabel. Met deze versnellingsbak en rijeigenschappen bevestigd de Black Edition zijn zakelijke exterieur.

911-black
911-black

Echt een plaatje van een auto, die 911 Black Edition. Daarnaast is het ook nog eens een goede aanbieding van Porsche aangezien veel mooie opties standaard zijn én je wat unieks rijdt. Van de Black Edtition worden er wereldwijd 1.911 stuks gemaakt, en is te bestellen vanaf 116.300 euro. Voor de cabriolet vraagt Porsche 129.999 euro.

Check hieronder de video en de fotogallerij!

video:
gallery:
[nggallery id=81]


  1. 1 reactie op “Rijtest en video: Porsche 911 Black Edition PDK”

  2. Door Gijs op jun 25, 2011 | Reply

    Top!

Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.