Jeff Zwart rijdt zelf zijn Porsche GT2 RS naar Pikes Peak

jeffzwart-gt2rs

Jeff Zwart, de Pikes Peak legende, reed met zijn Porsche GT2 RS ruim 1.800 kilometer van California naar de Pikes Peak Hillclimb race. Hij legde zijn roadtrip vast op video, en eenmaal aangekomen wist hij de race te eindigen met een persoonlijke recordtijd.

Hij wist dit jaar in de Time Attack 2WD klasse met de GT2 RS een nóg snellere tijd neer te zetten dan zijn recordtijd vorig jaar. Toch was dit niet genoeg om de race te winnen… Zijn vriend en mentor Rob Millen was hem alsnog te snel af. Jeff deed de race vorig jaar in 11:39. Millen’s snelste tijd dit jaar was 11:04 en Jeff’s snelste tijd was 11:07.

“The Porsche 911 GT2 RS ran great, and we now have the fastest street-legal car ever to climb Pikes Peak. We broke last year’s record by 24 seconds, but we fell three seconds short of beating an all-out race car that is hundreds of pounds lighter with no street safety or emission equipment. Porsche Motorsports North America prepared a great car for us, and I laid it all on the line, completely wearing out the rear tires by the finish. We can all be proud of the Porsche – I can’t see any sports car legal for the street beating us anytime soon,” aldus Zwart.

video:


Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.