Porsche 911 GT3 gespot.

porsche 911 gt3

Met de nieuwste generatie 911 van Porsche heeft ons favoriete automerk weer een lijn neergezet. Zoals eerder diverse impressies en gewonnen prijzen al lieten zien. Nu in het echt gespot de Porsche 911 GT3!

Tot nu toe zijn alleen de “basis” uitvoeringen van de Porsche 991 (zoals de nieuwste 911 versie heet) geproduceerd namelijk de 911 Carrera en de 911 Carrera S. Daar komt nu een hele gave uitvoering bij zoals de laatste spy foto’s laten zien. De Porsche 911 GT3 is bijna klaar om in productie genomen te worden.

Als alles goed gaat is de GT3 begin 2013 te koop en kunnen we hem in het straatbeeld bewonderen. De echte specificaties blijven nog redelijk onduidelijk. Wel lijkt het er nu op dat er significante vooruitgang is geboekt in het verlagen van het gewicht van de GT3. Dan moet er meer vermogen uit de 3,8 liter motor worden geperst doordat er aanpassingen zijn gemaakt in de aansturing. Hoeveel pk’s dit extra gaat opleveren is nog niet bekend. Maar als we een efficiëntere motor en een verlaging van het totale gewicht van de GT optellen is het wel duidelijk dat deze GT garant staat voor kracht en snelheid. De huidige GT3 RS levert 480 pk’s het mag duidelijk zijn dat de verwachting is dat de nieuwe versie van de Porsche 911 GT3 hier nog bovenuit gaat komen.

Wat is er dan nu te zien op de gepubliceerde spy foto’s. Nou bijvoorbeeld een compleet nieuwe voorbumper, grotere luchtinlaten, een zogenaamde lipspoiler voor, twee centrale uitlaten in het midden van de achterkant, een grotere achtervleugel (om de extra krachten op te kunnen vangen tijdens het rijden is deze vergroot) en een subtiele luchtinlaat bij de bagageruimte. Er is dus kennelijk noodzaak om extra koeling aan te brengen in de nieuwe GT3.

Zoals je nu wel zal kennen van ons plaatsen we alle spy foto’s op onze Porsche Blog Facebook pagina. Hier kun je ook makkelijk jouw mening achter laten, wat vind jij nu van de nieuwe GT3? We lezen het graag, en met ons ook alle andere leden van onze facebook pagina.Je moet ingelogd zijn Ingelogd om een reactie te plaatsen.